Nutrigenetika

Potpuno personalizovani program mršavljenja kreiran od strane stručnjaka, tačno po vašem genotipu

Jeste li znali da je potrebno samo 15 sekundi da vaš život krene boljom, zdravijom i vitkijom putanjom? Naime, toliko traje postupak uzimanja uzorka radi DNK analize kojom možete saznati nekoliko važnih stvari: prvo, nosite li u sebi gen za gojaznost, da li ste intolerantni na laktozu, kako geni diktiraju metabolizam ugljenih hidrata ili masti, koje su viježbe najefikasnije za Vaše telo i koja je zapravo Vaša sudbina vitkosti i/ili gojaznosti..
Na vrlo jednostavan i bezbolan način, saznaćete ”tajnu” Vaše vitkosti na osnovu Vašeg genoma i time rešite pitanje svog zdravlja i vitke figure tačno na onaj način kako je to zapisano u program Vašeg biološkog kompjutera.

Analizom gena moguće je otkriti postoji li predispozicija za razvoj neke bolesti, koja Vam ishrana odgovara, kao i na koji način treba da vježbate. Poznavanje sopstvenih gena može pomoći u prevenciji bolesti, određivanju stila života, krojenju jelovnika, boljem poznavanju sopstvenog tela i donošenju nekih važnih životnih odluka. Nakon DNK analize nema više ”tapkanja u mraku”, kada su Vaše zdravlje i vitkost u pitanju. Svako ko drži do sebe i brine o svom izgledu i zdravlju, jednostavno bi trebalo da uradi ovu analizu! Onda više nećete lutati od dijete do dijete, već ćete tačno znati na šta obratiti pažnju da na najefikasniji način postignete svoje optimalne rezultate.

Nutrigenetika je svetski novitet na području zdravlja i lečenja gojaznosti i namenjena je svima, a ne samo osobama koje bi htijele postići idealnu telesnu težinu, jer programi na osnovu DNK analize su najefikasniji, ne samo za mršavljenje nego i kada želite na vreme dijelovati protiv gojaznosti, provijeriti predispoziciju za neki sport i vrstu rekreacije ili ako jednostavno želite bolje poznavati sebe i živjeti u skladu sa tim.

Tako na neki način dobijate ”formulu” vašeg zdravlja i dugovečnosti. Zamislite kako jedete hranu od koje se nećete debljati i koja nije štetna za Vaše zdravlje, da izvodite samo za Vas kreirane vježbe za snagu i vitalnost. Razmislite koliko će zapravo tih 15 sekundi, koliko traje vrijeme uzimanja uzorka, produžiti Vaš životni vijek?

Test se radi jednom u životu!

Uz nutrigenetiku učimo kako živjeti, kako se rekreirati i mršaviti po programu Vaših gena i tako poboljšati kvalitet svog života. Morate imati u vidu da, ako je nešto ”zapisano” u Vašem genotipu, to nužno ne znači da će se i ostvariti. Dakle, ako Vam je predodrijeđeno da ćete oboljeti od kardiovaskularne bolesti, Vi je ne morate dobiti ako poradite na preventivi ishranom zdravim namirnicama i laganim fizičkim aktivnostima. Isto tako i sa vitkošću, ako imate gen za gojaznost, ne znači da ćete se udebljati ukoliko promijenite svoje prehrambene navike i živite u skladu sa vašom genskom formulom.

”Možda vam je sudbina dodijelila loše genske karte, ali to ne znači da ne možete zamijeniti poneku kartu ili barem promijeniti način na koji igrate sa njima.”. Vi imate moć da svojim ponašanjem promijenite smer genetske informacije, a samim tim i svoju sudbinu ali ako ništa ne preduzmete, tada ti zapisi u genima uzimaju stvar u svoje ruke!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *